Altijd al willen verdiepen in de paardenvoeding? Start deze zomer nog met de online Basiscursus Paardenvoeding bij ANIVADO!

ANIVADO(.nl) geeft u de mogelijkheid om online en op eigen tempo de basisprincipes van de paardenvoeding eigen te maken. Met de online Basiscursus Paardenvoeding leert u deze basisprincipes aan de hand van de verteringsfysiologie en het natuurlijk opnamegedrag van het paard. Daarnaast leert u werken met het CVB Voedernormen boekje voor Paarden en leert u eenvoudige rantsoenberekeningen maken en rantsoenevaluaties uitvoeren m.b.v. een online rantsoenberekeningsprogramma. 

De cursus wordt gegeven op mbo-4 niveau en heeft zowel een praktische als theoretische insteek. Deze cursus is ontwikkeld door dr. ing. David van Doorn MSc, wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van de paardenvoeding met ruim 10 jaar werkervaring in de paardenvoedingsindustrie. De Basiscursus Paardenvoeding wordt aangeboden i.s.m. met Cursuscentrum Dierverzorging (per 1 september Aeres Training Centre Barneveld). Na het volgen van de online basiscursus op www.anivado.nl kunt u in het najaar gelijk doorstromen naar een aantal verdiepende ‘live’ cursussen (hbo-niveau). 

Zo vindt op vrijdag 29 september 2017 de cursus Paardenvoeding 2 plaats. Tijdens deze cursusdag staat de voeding van het (gezonde) sportpaard centraal. Hierna kunt u kiezen om ook Paardenvoeding 3 en/of Paardenvoeding 4 te volgen. Met deze cursussen leert u meer over de voeding van paarden met specifieke aandoeningen. Meer informatie hierover vindt u op de website van Cursuscentrum Dierverzorging.


 


Last modified: Monday, 2 October 2017, 4:27 PM