Deze basiscursus honden- en kattenvoeding biedt u een solide basis in de essentiële principes van voeding voor honden en katten. Een goed begrip van de voedingsbehoeften van onze geliefde viervoeters is van vitaal belang voor hun welzijn en gezondheid.

Deze cursus is speciaal ontworpen om u, als dierprofessional, te helpen een dieper inzicht te krijgen in de wereld van honden- en kattenvoeding. Een goed begrip van honden- en kattenvoeding stelt u in staat om bewuste keuzes te maken bij het selecteren van voeding voor een huisdier, waardoor u hun gezondheid en kwaliteit van leven optimaliseert.

In deze cursus verkennen we de fundamenten van honden- en kattenvoeding, beginnend bij de chemie van voedingsstoffen. Leer waarom bepaalde voedingsstoffen cruciaal zijn en hoe ze bijdragen aan de algehele gezondheid van een huisdier.

Ontdek hoe u de juiste balans van voedingsstoffen en energie kunt berekenen voor verschillende levensfasen van het huisdier, van groei tot dracht en lactatie. We bespreken ook voedingsrichtlijnen zoals FEDIAF en NRC, die richting geven aan een gebalanceerd dieet.

Daarnaast duiken we dieper in de verschillende soorten voeding die beschikbaar zijn voor honden en katten, inclusief hun kenmerken, productiemethoden en kwaliteitseisen.

U leert hoe u het voedingslabel kunt interpreteren, welke informatie essentieel is en welke claims legitiem zijn volgens wetgeving. Ook onderzoeken we de evolutie van het dieet van honden en katten, en hoe dit hun voedingsbehoeften heeft gevormd door de tijd heen.

Tot slot gaan we in op de voedingsanatomie en stofwisseling van honden en katten, en verkennen we de voor- en nadelen van rauw voer versus brokvoeding.

Deze onlinecursus biedt u de flexibiliteit om op uw eigen tempo te leren. We kijken ernaar uit om u te begeleiden op uw reis naar een dieper begrip van de voeding van onze trouwe metgezellen, waardoor u hen de best mogelijke zorg kunt bieden.

Een uitgebreide beschrijving van de verschillende onderdelen van de basiscursus kunt u hier vinden. Afhankelijk van kennis en ervaring zal de online cursus een omvang hebben van ongeveer 20 studiebelastingsuren. Na aanschaf van de cursus heeft u 180 dagen de tijd om de cursus af te ronden.

   

Technische vereisten

Om de ANIVADO-cursussen te volgen, raden we aan Safari, Chrome en Firefox als browsers te gebruiken om onze cursussen op een desktop (pc, Mac) te volgen. Telefoons kunnen video's afspelen van de ANIVADO-website, maar ANIVADO ontwerpt zijn cursussen voor desktopgebruik. Telefoons / tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van quizzen en opdrachten. Lees hier meer over de IT-vereisten. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen. 

Last modified: Tuesday, 19 March 2024, 9:02 AM