Themamiddag voeding: Het oudere paard in top-conditie

Wanneer: Zaterdag 28 september 2019
Waar: De Koggehoeven in Berkhout

Wil jij weten wat je ouder wordende paard nodig heeft en hoe je hem in goede conditie houdt?

ANIVADO organiseert in samenwerking met PaardEerlijk en het paardenrusthuis "de Koggehoeven" een themamiddag rondom de voeding van het oudere paard. De middag start (13.00 uur) met een lezing van Dr. Ing. David van Doorn MSc. over voeding voor het ouder wordende paard en de uitdagingen die je daarbij kunt tegenkomen. Daarna volgt een carrousel programma met de volgende onderdelen:

1: 'Open consult’ van Dr. Ing. David van Doorn MSc. en Esther (ANIVADO). Stuur vooraf jouw casus in en tijdens deze middag zullen enkele geselecteerde casussen m.b.t. voeding worden behandeld en besproken. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

2: Hoe voorkom je overgewicht? Hoe zet je op een verantwoorde manier een graasmasker in? Bespreek je persoonlijke vraagstukken mbt overgewicht en het inzetten van graasmaskers met Karlijn van PaardEerlijk. Enkele persoonlijke casussen zullen in kleine groepen worden besproken.

3: Kijkje achter de schermen van paardenrusthuis 'De Koggehoeven'. Marit (eigenaar en oprichter 'De Koggehoeven')  vertelt je hoe zij de oude dag van haar pensioenpaarden managet. Tegelijkertijd krijg je een rondleiding over deze gloednieuwe faciliteiten met groepshuisvesting.

Tijdens de middag is koffie en thee inbegrepen. De middag eindigt rond 17.00 uur.

Download hier de flyer!


Voor wie

Voor iedereen die zich meer willen verdiepen in voedingsmanagement van het oude paard.  

Inschrijven kan via de website van PaardEerlijk. Schrijf u hier in voor deze themamiddag. 

Locatie:

De Koggehoeven

Westeinde 315a

1647 MR Berkhout

Noord-Holland

Parkeerinformatie: 

Volg ter plaatse de aanwijzingen.


Last modified: Tuesday, 3 September 2019, 1:25 PM