Inclusief databases

ANIVADO heeft samen met inhoudelijk expert Dr. Marc van den Top (Adviesbureau VOER-RAAD) een korte cursus ontwikkeld met betrekking tot grassen voor paarden en indicatorplanten in Europa.

Deze korte cursus, 'Grassen & Indicatorplanten in Europa' (GP05), is samengesteld voor zowel paardenprofessionals als eigenaren van paarden. Deze cursus is bedoeld om inzicht te geven in de bruikbaarheid van verschillende grassen voor paardengrasland. Een goede smakelijkheid van het gras is uiteraard heel belangrijk. Maar er zijn meer eigenschappen van belang. Alleen de in Nederland gebruikelijke grassoorten komen aan de orde; bijvoorbeeld tropische grassoorten worden buiten beschouwing gelaten. Het leerdoel van deze cursus is om grassen (en kruiden) in een weide te herkennen en daar een waardeoordeel aan te verbinden. Daarnaast worden ook enkele vlinderbloemigen en kruiden behandeld. De database indicatorplanten helpt u bij het herkennen van indicatorplanten, en voor welk bodemtype de plant een indicator is.

Deze cursus is een aanvullende cursus op de cursussen Giftige planten voor paarden in Europa (GP01, GP02, GP03). Deze cursus is dus geschikt om te volgen wanneer u de cursus Giftige planten al gevolgd heeft. Wanneer u deze cursus niet gevolgd heeft, raden we aan om een cursusvariant van Giftige planten, Grassen & Indicatorplanten in Europa (GPGI01, GPGI03) te volgen. Wanneer u alleen geïnteresseerd bent in grassen en indicatorplanten, dan kunt u ook alleen deze cursus (GP05) volgen. 

Klik hier voor een overzicht van alle cursussen met betrekking tot giftige planten, grassen en indicatorplanten.

     

Na aanschaf van de cursus heeft u 90 dagen de tijd om de cursus af te ronden. 

Technische vereisten

Om de ANIVADO-cursussen te volgen, raden we aan Safari, Chrome en Firefox als browsers te gebruiken om onze cursussen op een desktop (pc, Mac) te volgen. Telefoons kunnen video's afspelen van de ANIVADO-website, maar ANIVADO ontwerpt zijn cursussen voor desktopgebruik. Telefoons / tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van quizzen en opdrachten. Lees hier meer over de IT-vereisten. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen.

Last modified: Tuesday, 22 August 2023, 11:20 AM