Giftige planten voor paarden in Europa

Inclusief giftige plantendatabase

ANIVADO heeft samen met inhoudelijk expert Dr. Marc van den Top (Adviesbureau VOER-RAAD) verschillende cursusvarianten ontwikkeld met betrekking tot giftige planten voor paarden.

Bij de cursus Giftige planten voor paarden wordt onderscheid gemaakt tussen 3 cursusvarianten. Let dus goed op welke variant het beste bij u past. De 3 verschillende cursusvarianten staan hieronder genoemd. In Tabel 1 onderaan de pagina vindt u tevens een vergelijkingstabel die de verschillen tussen de varianten overzichtelijk weergeeft. 

 • GP01 Cursus met standaardlicentie voor professionals en eigenaren
 • GP02 Cursus met standaard cursuslicentie voor dierenartsen en docenten (geaccrediteerd met 24 PE-punten)
 • GP03 Cursus met uitgebreide cursuslicentie en duur voor dierenartsen en docenten (12 maanden)

GP01 ‘Giftige planten voor paarden in Europa’

De eerste variant GP01 ‘Giftige planten voor paarden in Europa’ is gericht op professionals en paardeneigenaren In deze cursus leert u giftige planten en bomen die voorkomen in Europa herkennen. Verder leert u over de klinische achtergrond van de planten en bomen. Tijdens deze cursus wordt de nadruk gelegd op giftige planten en bomen die het meest belangrijk zijn. In de cursus wordt een uitgebreide database mb.t. giftige planten en bomen in Europa aangeboden en leert u hiermee werken. Deze database bevat ook een lijst met planten en bomen die wel geschikt zijn als aanplant. 

 • Klik hier voor meer informatie over de cursus GP01 ‘Giftige planten voor paarden in Europa’.
 • Klik hier om de cursus GP01 ‘Giftige planten voor paarden in Europa’ aan te schaffen. 
 • Klik hier voor meer informatie over het aanschaffen van een cursus. 

Na aanschaf van de cursus heeft u 150 dagen de tijd om de cursus af te ronden. 

GP02 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten - Individueel’. 

Deze cursus is gericht op dierenartsen en docenten (met een hbo/WO-achtergrond). In deze cursus leert u o.a. giftige planten en bomen in Europa herkennen. De nadruk wordt gelegd op giftige planten en bomen die m.b.t. vergiftigingen van paarden in Europa het meest belangrijk zijn. In deze cursus wordt een uitgebreide database m.b.t. giftige planten en bomen in Europa aangeboden. De database bevat ook een lijst met planten en bomen die wel geschikt zijn als aanplant. U leert in deze cursus met de database te werken. Deze cursus voor dierenartsen en docenten bevat ondersteunend onderwijsmateriaal en een module voor dierenartsen die extra oefeningen bevat. Tevens bevat deze module ook een lezing (en bijbehorende documenten) van Prof. Gunther van Loon (UGent) getiteld “Nutritional causes or intoxications leading to cardiac disease”. Deze cursusvariant bevat meer informatie dan de variant voor professionals (GP01). GP02 is een persoonsgebonden cursus. Hierdoor is het mogelijk is om nascholingspunten (24 PE-punten) en een bewijs van deelname te verkrijgen. Let dus op dat u de juiste variant aanschaft. 

 • Klik hier voor meer informatie over de cursus GP02 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten - Individueel’.
 • Klik hier om de cursus GP02 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten - Individueel’ aan te schaffen. 
 • Klik hier voor meer informatie over het aanschaffen van een cursus.

Na aanschaf van de cursus heeft u 180 dagen de tijd om de cursus af te ronden. 

GP03 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten – Uitgebreide licentie’.

Wanneer u de cursus niet persoonsgebonden binnen een kliniek of instelling wilt gebruiken dan kiest u voor de aanschaf van GP03 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten – Uitgebreide licentie’. Deze cursus bevat dezelfde theoretische inhoud als GP02 en biedt daarbij een verlengde toegang tot de giftige planten database. Deze licentie geeft ook toestemming om binnen de kliniek/onderwijsinstelling de gegevens uit de cursus te tonen voor educatieve doeleinden of om deze cursus binnen een kliniek als naslagwerk te gebruiken. GP03 is niet persoonsgebonden waardoor een bewijs van deelname en nascholingspunten niet mogelijk zijn. Let dus op dat u de juiste variant aanschaft. 

 • Klik hier voor meer informatie over de cursus GP03 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten – Uitgebreide licentie’.
 • Klik hier om de cursus GP03 ‘Giftige planten in Europa – Dierenartsen & Docenten – Uitgebreide licentie’ aan te schaffen. 
 • Klik hier voor meer informatie over het aanschaffen van een cursus. 

Na aanschaf van de cursus heeft u 365 dagen de tijd om de cursus af te ronden. 

Technische vereisten

Om de ANIVADO-cursussen te volgen, raden we aan Safari, Chrome en Firefox als browsers te gebruiken om onze cursussen op een desktop (pc, Mac) te volgen. Telefoons kunnen video's afspelen van de ANIVADO-website, maar ANIVADO ontwerpt zijn cursussen voor desktopgebruik. Telefoons / tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van quizzen en opdrachten. Lees hier meer over de IT-vereisten. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen. 

Last modified: Monday, 31 May 2021, 4:28 PM