Heeft u altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wilt u weten wat nu wel en wat niet intensief is voor uw paard (en uzelf)? Door het volgen van de Basiscursus Sportfysiologie van het paard leert u de basisprincipes van sportfysiologie. Tevens leert u inzicht te krijgen in de daadwerkelijke training van uw paard en hoe u de eerste aanzet kunt maken om deze te optimaliseren. De online Basiscursus Sportfysiologie van het paard wordt u aangeboden via ANIVADO door Dr Carolien Munsters (Equine Integration), expert in sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding.

Door het volgen van deze basiscursus krijgen cursisten onder meer inzicht in de sportfysiologische verschillen tussen mens en paard. Ook de thermoregulatie van het paard en de werking en energievoorziening van de spieren komen aanbod. Daarbij worden ook enkele trainingsprincipes vertaald naar de dagelijkse trainingspraktijk. De cursisten leren ook hoe zij met een hartslagmeter kunnen werken en de training van het paard kunnen evalueren en de meetgegevens kunnen interpreteren om zo de dagelijkse trainingspraktijk te optimaliseren. Meer informatie vindt u in de cursusdetails.

   

Er is ook een Engelstalige versie van deze basiscursus verkrijgbaar! Voor hoger opgeleide professionals, BSc- en MSc studenten kan de Engelstalige cursus Applied Equine Sport Physiology (AESP01-EN) ook interessant zijn. 

Na aanschaf van de cursus heeft u 210 dagen de tijd om de cursus af te ronden. 

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd met 35 theoriepunten voor KNHS instructeur licentiehouders. 

Technische vereisten

Om de ANIVADO-cursussen te volgen, raden we aan Safari, Chrome en Firefox als browsers te gebruiken om onze cursussen op een desktop (pc, Mac) te volgen. Telefoons kunnen video's afspelen van de ANIVADO-website, maar ANIVADO ontwerpt zijn cursussen voor desktopgebruik. Telefoons / tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van quizzen en opdrachten. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen. 

Volg aansluitend de live cursus!

Na het volgen van de basiscursus Sportfysiologie van het paard kunt u de live cursus volgen via Equine Integration. In de 6-daagse live cursus ga je aan de slag met het opstellen van trainingsschema’s en krijg je meer inzicht in de fysiologische processen die hier tot de grondslag liggen. Ook is er de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. Samen met Dr. Carolien Munsters leert u de training te analyseren en verdere trainingsaanpak te evalueren. Kijk hier voor data meer informatie over de live cursus Sportfysiologie van het paard. 

Naast de live cursus worden gedurende het jaar diverse live meetdagen georganiseerd waarvoor je je in kunt schrijven om zo hulp te krijgen in het optimaliseren van jouw trainingsprogramma voor je paard. Meer informatie is te vinden op de website van Equine Integration.


Last modified: Monday, 20 November 2023, 9:03 AM