In deze cursus leert u de basisprincipes van de paardenvoeding op basis van principes van de fysiologie van het maagdarmkanaal en het natuurlijk opnamegedrag van het paard. Daarnaast leert u werken met het Voedernormen boekje voor Paarden. Tevens leert u hoe u zelf een eenvoudige rantsoenberekening en rantsoenevaluatie kunt doen. Deze basiscursus dient u te volgen wanneer u wilt instromen in de cursussen Paardenvoeding (2, 3 en 4) van het Aeres Training Centre Barneveld. Wij willen u erop wijzen dat deze cursus wordt gegeven op MBO-4 niveau zoals hier wordt aangegeven. 

Waarom een online Basiscursus Paardenvoeding?

Door de Basiscursus Paardenvoeding online aan te bieden wordt een gelijke uitgangsbasis gecreëerd waardoor we snel praktisch aan de slag kunnen in de "live" vervolgcursussen, waarvoor ingeschreven dient te worden via het Aeres Training Centre Barneveld (voorheen Cursuscentrum Dierverzorging). 

De online Basiscursus Paardenvoeding maakt het mogelijk om in je eigen tempo de basiskennis en vaardigheden toe te eigenen en te oefenen. Je kunt dan ook makkelijker een aansluiting met een "Live” vervolgcursus plannen. Je kunt nu praktisch ieder moment met de online basiscursus starten.  Een uitgebreide beschrijving van de verschillende onderdelen van de basiscursus kunt u hier vinden. Afhankelijk van kennis en ervaring zal de online cursus een omvang hebben van ongeveer 20 studiebelastingsuren. Na aanschaf van de cursus heeft u 300 dagen de tijd om de cursus af te ronden. Indien u zich heeft ingeschreven voor de live vervolgcursus Paardenvoeding 2, en de datum van de vervolgcursus wordt verzet, zal uw toegang tot de basiscursus Paardenvoeding 1 twee weken voorafgaand aan de live cursus worden opengezet, tot een week na de live cursus van Paardenvoeding 2. 

   

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd met 35 theoriepunten voor KNHS instructeur licentiehouders

Hoe zorg ik dat mijn punten worden geregistreerd?

Log in op MijnKNHS. Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Technische vereisten

Om de ANIVADO-cursussen te volgen, raden we aan Safari, Chrome en Firefox als browsers te gebruiken om onze cursussen op een desktop (pc, Mac) te volgen. Telefoons kunnen video's afspelen van de ANIVADO-website, maar ANIVADO ontwerpt zijn cursussen voor desktopgebruik. Telefoons / tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van quizzen en opdrachten. Lees hier meer over de IT-vereisten. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen. 

Last modified: Monday, 12 February 2024, 9:39 AM