De derde module van de cursussen paardenvoeding is een theoretische verdieping waarin de relatie tussen voeding en gezondheid van sportpaarden centraal staat. De nadruk ligt op voeding gerelateerde aandoeningen m.b.t. het locomotieapparaat en het maagdarmkanaal. Ook deze cursus wordt gegeven op hbo-niveau en zal ‘live’ plaats vinden bij het Aeres Training Centre Barneveld.

Inhoud

De cursus start met een inleiding met betrekking tot voeding en spier- en of locomotieproblemen bij paarden. Diverse voedingsstrategieën komen aan de orde. In de middag wordt vooral ingegaan op de relatie tussen voeding en maagdarmgezondheid. Daarnaast komen een aantal supplementen (deel II) in deze cursus, gerelateerd aan het cursusthema, uitgebreider aan bod. Doel van de cursus is om je inzicht te geven in waar voedingsconcepten toegepast kunnen worden. Ook in deze cursus ga je ook zelf aan de slag met een rantsoenprogramma.

Tenslotte wordt er ingegaan op de vraag wat een nutritionist kan betekenen voor de dierenarts of medisch begeleider (para-veterinair, dierenfysiotherapeut, etc.)

Voor meer informatie en de cursusdata van Paardenvoeding 3 verwijzen we u door naar de website van het Aeres Training Centre Barneveld

Resultaat

Je krijgt inzicht in de rol van voeding bij diverse locomotie- en spierproblemen, en van de meest voorkomende maag- en darmproblemen bij paarden. Daarnaast krijg je inzicht welke nutritionele strategieën paarden met specifieke aandoeningen kunnen ondersteunen, of juist niet. Je leert welke maatregelen je zelf kunt nemen en wanneer het verstandig is om met een nutritionist samen te gaan werken. 

Voor wie?

Je houdt je professioneel bezig met het begeleiden van sportpaarden en/of je bent werkzaam in de gezondheidszorg voor paarden. 

Vooropleiding

Om mee te kunnen doen, moet je de cursus Paardenvoeding 2 hebben gevolgd. 

Vervolg

Werk je in de paardenwereld en heb je deze cursus succesvol afgerond, dan kun je verder met Paardenvoeding 4 – Voeding van paarden met onder- en overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid. 

Accreditatie

Voor meer informatie en de cursusdata van paardenvoeding 3 verwijzen we u door naar de website van het Aeres Training Centre Barneveld

Hieronder ziet u een overzicht van de cursusflow die u kunt volgen m.b.t. de Nederlandstalige cursussen paardenvoeding i.s.m. Aeres Training Centre Barneveld. Klik hier voor ons volledige cursusaanbod. 


Last modified: Monday, 18 December 2023, 2:13 PM