Met de basiskennis van Paardenvoeding 1 op zak, kun je door met deze ‘live’ cursus in Barneveld. Op deze cursusdag staat de voeding van het (gezonde) sportpaard centraal. Ook deze leerstof staat op zichzelf, maar geeft je de noodzakelijke voorkennis als je door wilt met de volgende module: Paardenvoeding 3 en/of Paardenvoeding 4

Inhoud

De cursus start met een inleiding met betrekking tot voeding en bewegingsfysiologie. Daarbij wordt ook gekeken naar verschillen en overeenkomsten tussen humaan sporters en sportpaarden. Ook wordt er dieper ingegaan op de vertering van koolhydraten. Daarnaast wordt behandeld of strategieën zoals bijvoorbeeld ‘glycogeen’ of elektrolyten laden bij het paard werkzaam zijn. Ook andere supplementen passeren de revue.

In deze cursus komt wederom het voedernormenboekje (CVB) aan bod. Daarnaast ga je zelf werken met een online rantsoenprogramma. Bovenstaande onderwerpen worden behandeld aan  de hand van presentaties afgewisseld met interactieve werkvormen. Daarnaast is ruimte voor je vragen en eigen inbreng.

Voor meer informatie en de cursusdata van Paardenvoeding 2 verwijzen we u door naar de website van het Aeres Training Centre Barneveld

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je veel kennis over voerstrategieën voor verschillende sportdisciplines. Op basis van deze basisprincipes kun je beter rantsoenen voor sportpaarden evalueren. Je leert deze principes ook toe te passen door gebruik te maken van een online rekenprogramma. Daarbij krijg je inzicht in enkele basisprincipes van de bewegingsfysiologie die gerelateerd zijn aan de voeding. Daarnaast leer je welke energiebronnen aangewend kunnen worden voor prestatie. Tot slot kom je meer te weten over de toepassingen van mineralen, vitaminen, elektrolyten en diverse supplementen.

Voor wie?

Je houdt je professioneel bezig met het voeren, houden, verzorgen en begeleiden van sportpaarden. Of je wilt/moet hierover professioneel advies kunnen geven. 

Vooropleiding

Paardenvoeding 1 - Online basiscursus paardenvoeding.

Kun je op basis van opleiding of ervaring aantonen dat je beschikt over voldoende kennis voor het samenstellen van het rantsoen op basis van het voedernormenboekje, dan is het mogelijk vrijstelling te krijgen van de basiscursus Paardenvoeding 1. U dient dan de verkorte Basiscursus te volgen. 

Vervolg

Werk je in de paardenwereld en heb je deze cursus succesvol afgerond, dan kun je verder met Paardenvoeding 3 - Voeding van het paard met spier- en locomotie problemene en problemen aan het maagdarmkanaal, en/of met Paardenvoeding 4 – Voeding van paarden met onder- en overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid. 

Accreditatie

Hieronder ziet u een overzicht van de cursusflow die u kunt volgen m.b.t. de Nederlandstalige cursussen paardenvoeding i.s.m. Aeres Training Centre Barneveld. Klik hier voor ons volledige cursusaanbod. 


Last modified: Monday, 18 December 2023, 2:11 PM