Heb jij de cursus Paardenvoeding 2 gevolgd, dan heb je al kennisgemaakt met elementen uit deze cursus. Op verzoek van veel cursisten wordt die opgedane kennis verdiept in de module Paardenvoeding 4. Tijdens deze 'live' cursusdag wordt uitgebreider stilgestaan bij voeding van paarden met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid. 

Inhoud

In deze vierde module paardenvoeding wordt dieper ingegaan op de voeding van paarden en pony’s met onder- of overgewicht. Ook kom je meer te weten over de hiermee geassocieerde voeding gerelateerde aandoeningen als insuline resistentie, hoefbevangenheid en Equine Metabolic Syndrome (EMS). Deze cursus bestaat uit een theoretisch inleidend deel dat ingaat op de rol van zetmeel/suikers en fructaanopname door het paard. Daarnaast ga je opnieuw aan de slag met het CVB boekje en het rantsoenprogramma. Je leert nu theoretische richtlijnen te vertalen naar een praktisch rantsoen. Ook een aantal management & voedingsmaatregelen (graasmasker, weken, etc.), die worden toegepast bij paarden met een gerelateerde conditie of aandoening komen aan bod. Een demonstratie van verschillende voedingsmiddelen maakt de dag extra leerzaam en compleet!

Voor meer informatie en de cursusdata van Paardenvoeding 4 verwijzen we u door naar de website van het Aeres Training Centre Barneveld

Voor wie?

Je houdt je professioneel bezig met het begeleiden van sportpaarden en/of je bent werkzaam in de gezondheidszorg voor paarden. 

Vooropleiding

Deze cursus kun je volgen als je Paardenvoeding 2 succesvol hebt afgerond. 

Accreditatie

Hieronder ziet u een overzicht van de cursusflow die u kunt volgen m.b.t. de Nederlandstalige cursussen paardenvoeding i.s.m. Aeres Training Centre Barneveld. Klik hier voor ons volledige cursusaanbod. 


Last modified: Monday, 18 December 2023, 2:14 PM