Basiscursus sportfysiologie van het paard
Heeft u altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wilt u weten wat nu wel en wat niet intensief is voor uw paard (en uzelf)? Door het volgen van de Basiscursus Sportfysiologie van het paard leert u de basisprincipes van sportfysiologie. Tevens leert u inzicht te krijgen in de daadwerkelijke training van uw paard en hoe u de eerste aanzet kunt maken om deze te optimaliseren. De online Basiscursus Sportfysiologie van het paard wordt u aangeboden via ANIVADO door Dr. Carolien Munsters, expert in sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding.  

Door het volgen van deze basiscursus krijgen cursisten onder meer inzicht in de sportfysiologische verschillen tussen mens en paard. Ook de thermoregulatie van het paard en de werking en energievoorziening van de spieren komen aanbod. Daarbij worden ook enkele trainingsprincipes vertaald naar de dagelijkse trainingspraktijk. De cursisten leren ook hoe zij met een hartslagmeter kunnen werken en de training van het paard kunnen evalueren en de meetgegevens kunnen interpreteren om zo de dagelijkse trainingspraktijk te optimaliseren. Meer informatie vind u in de cursusdetails. 

De basiscursus sportfysiologie aanschaffen?

Heeft u al een ANIVADO account? Klik hier om de cursus aan te schaffen. Bent u nieuw bij ANIVADO? Klik dan hier om een account aan te maken. Nadat u een account heeft aangemaakt kunt u met uw zojuist aangemaakte gegevens inloggen en vervolgens de cursus selecteren die u wilt aanschaffen. U kunt vervolgens de betalingsinstructies volgen om de gewenste cursus aan te schaffen. Direct na betaling van de cursus kunt u inloggen in de cursus waarvoor u uw betaling verricht heeft. Voor het inloggen gebruikt u de gegevens van het ANIVADO account dat u (zojuist) zelf heeft aangemaakt.  

ANIVADO ontwikkelt zijn cursussen voor gebruik op laptop/PC. Telefoons/tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van oefeningen. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen. 


Volg aansluitend de live cursus!

Na het volgen van de basiscursus Sportfysiologie van het paard kunt u de live cursus volgen via Moxie Sport. In de 6-daagse live cursus ga je aan de slag met het opstellen van trainingsschema’s en krijg je meer inzicht in de fysiologische processen die hier tot de grondslag liggen. Ook is er de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. Samen met Dr. Carolien Munsters leert u de training te analyseren en verdere trainingsaanpak te evalueren. Kijk hier voor data meer informatie over de live cursus Sportfysiologie van het paard. 

Naast de live cursus worden er gedurende het jaar diverse live meetdagen georganiseerd waarvoor je in kunt schrijven om zo hulp te krijgen in het optimaliseren van jouw trainingsprogramma voor je paard. Meer informatie is te vinden op de website van Moxie Sport.


Laatste wijziging: donderdag, 5 september 2019, 09:12